Receptes

Saldo kartupeļu kūka

Sastāvdaļas:

  • ¾ krūze pilngraudu milti
  • ½ krūze kviešu milti
  • ½ tējkarote sāls
  • 8 ēdamkarotes vēsa sviesta, sagriesta kubiciņos
  • 3 līdz 4 ēdamkarotes ūdens
  • 1¼ notīrīta violetā saldā kartupeļa (var izmantot parasto saldo kartupeli, tikai violetajai krāsai jāpievieno cita sastāvdaļā, kā nedaudz mellenes utt.)
  • 350ml uzkarsēta piena
  • ⅔ krūze brūnā cukura
  • 3 lielas olas
  • 2 ēdamkarotes izkausēta, atdzesēta sviesta
  • 2 ēdamkarotes brendija
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • ½ tējkarote muskatrieksta
  • ¼ tējkarote malti smaržīgie pipari
  • ½ tējkarote sāls

 

Pagatavošana:

Lielā bļodā samaisiet miltus ar sāli, pievienojiet sviesta gabaliņus un ar rokām vai maisītājā iemaisiet miltos, pievienojiet 1 ēdamkaroti ūdeni, lai mīklā kļūst viendabīga, bet nav mitra. Ļaujiet tai atpūsties ledusskapī vismaz 1h.

Sadaliet saldo kartupeli, ievietojiet mikroviļņu krāsnī uz 10-15min, līdz kartupeļa masa gatava.

Tikmēr uzkarsējiet krāsni uz 180 grādiem. Izņemiet pamatni no ledusskapja un ļaujiet uzsilt 5-10min.

Ka saldo kartupeļu masa atdzesēta, lieciet to maisītājā līdz iegūstat viendabīgu masu, pievienojiet olas, brūno cukuru un pienu, sviestu, brendiju, vaniļas ekstraktu, muskatriekstus un sāli. Maisiet līdz masa kļūst ir zīdaina.

Kārtojiet mīklas pamatni kūkas formā, kura apbērta ar miltiem. Ar pirkstiem piespiediet mīklu pie malām, pamatnes, lai tā iegūtu groziņa formu. Ievietojiet tajā pildījuma masu. Cepiet 50-55min, izņemot pirms pasniegšanas atdzesējiet vismaz 10min.

 

Vairāk